Tuesday, December 26, 2006

Hiina - ärkav turismidraakon

Hiina on praegu ilmselt suurim turistide eksportia Aasias. Selle aasta kümne esimese kuuga oli 28.55 milj Hiina turisti käinud Hiinast väljas puhkamas-reisimas. Riiklik Turismi Administratsioon märgib oma kodulehel et see on 10.8% rohkem kui eelmisel aastal sama perioodi kohta.

Hiina välisturism sai hoo sisse aastast 2001 kui liituti WTO-ga.

Praegu tohivad Hiina Rahvavabariigi kodanikud külastada 132 maad ja regiooni, kaasaarvatud Hong Kong ja Macao eripiirkonnad. Aastal 2001 oli nende maade arv 18.

Üle mere on reisinud 12.13 miljonit Hiinlast.Viimasel viiel aastal on Hiina alistanud Jaapani ja saanud suurimaks väisturismimaaks Aasia selles piirkonnaks.

Samas on Hiina saanud ka üheks köitvamaks kohaks turistitele. Ametlik statistika näitab et Hiina võttis vastu eelmisel aastal 46.8 milj turisti, olles selle näitajaga maailmas neljandal kohal. Turistid kulutasid kokku Hiinas 29,3$ miljardit, olles selle näitaja poolest jälle kuuendad maailmas.

Ka turismi alal peab Hiina kuuludes WTO-sse järgima vastvaid nõudeid. Siia kuuluvad täielikult väliskapitalil baseeruvate hotellide ja restoranide lubamine, samuti turismibüroode ja agentuuride lubamine.

Järgmisel aastal lubab Hiina väliskapitalilpõhinevaid reisibüroosid ka siseturismi tarbeks.

No comments: