Thursday, March 26, 2009

Hiina piirideta sõda ning 911


Paar päeva olen juba lehitsenud üht Hiina raamatut pdf kujul. Pealkirjaga "piiramatu sõda"
超限战. See on kellegi Hiina Punaarmee ohvitseri teos, kus kirjeldatakse tuleviku sõdu mis ilmtingimata ei pea toimuma nö. lähivõitluses vaid on kaugkontrollitavad nagu tema meelest oli Lahesõja mõningad lahingud.

Lisaks sellele loob ta uue konseptsiooni, mille vihje sisaldub ka pealkirjas. So. ta "avastab" mingi sõjaevolutsiooni, et kunagistest armeede, laevade ja tankilahingute aeg on möödas ja minnakse uuele tasemele. Tema meelest asutakse kasutama uusi vahendeid eelkõige uut tehnoloogiat aga ka majandust, poliitikat ja kultuuri!

Tõepoolest tüüpiline külmasõja aegne mentaliteet! Kui demokraatlik poliitiline konseptsioon jõuab sõjani, siis see on poliitika jätkamine teiste vahenditega. Selle Hiina ohvitseri arvates on aga näiteks poliitika sõja jätkamine teiste vahenditega!

On see alles huvitav lugemine! Mõningad pealkirjad raamatust:
  • Sõjapidamine võib kuuluda kellele tahes
  • Võitle vahenditega mis on sulle sobilikud, loo oma relvad
  • Sõjajumala nägu on peidetud
  • Mida ameeriklased saavad kui nad näpivad elevanti...
Ning nüüd siis kõige tähtsam info raamatu kirjastamise aja kohta. See oli esmalt välja antud 1999 aastal Pekingis Punaarmee kirjanduse ja kunsti kirjastuse poolt.

Ilmunud on ka hilisemaid uusväljaandeid. Ühel ingliskeelse tõlke kaanel, mis oli antud välja pärast 2001.09.11 on kujutatud Maailma kaubanduskeskuste põlevaid torne. Tõe huvides peab ütlema, et raamat saavutas just suurema populaarsuse Hiinas pärast 911 rünnakut.

wikipeedia link

No comments: