Friday, April 10, 2009

Rünnak USA elektrivõrkudele võib olla hype?




Wall Street Journali lugu lugedes võib esmapilgul jah jääda selline mulje nagu oleks see väga katastroofiline ja nagu oleks see esmakordne kus sissetungijad avastatud. Eesti uudis on treitud sama kõmumaigulise pealkirjaga Küberspioonid üritasid USA elektrivõrke üle võtta.
Pole kahtlustki et küberspioonid või ka lihtsalt häkkerid kaardistavad erinevate riikide, sealhulgas ka USA infrastruktuure, kuid selle loo puhul nagu õigesti märgib The Dark Visitor (üks kõige autoriteetsemaid Hiina häkkerite asjatundjaid) peab küsima, miks on seda infot lekitatud?
Et aeg ajalt on sissetungitud, seda ikka juhtub aga,miks seda infot avalikustatakse ja veel mitte asjaomaste vaid küberluurega tegelevate organite poolt. Viimane asi on ka väga kummaline. No öelge kuidas said riiklikul tasemel mingid küberspioonid teada et kaitstud elektivõrkude süsteemi on häkitud?

Vastus võib olla seotud mitmete USA plaanidega süstida raha küberkaitsesse ja seega tuleb rahasaamiseks oma haavatavust veidi ajakirjanduses näidata.

Üldse see Wall Streedi artikkel rääkis rünnakust väga minimaalselt, pole võrreldavgi Information War Monitori raportiga GhostNeti kohta.

No comments: